Avantajele pe care ni le ofera alimentele 100% bio

Probabil multe persoane se intreaba daca preturile pe care le expun alimentele bio sunt unele justificabile, acestea fiind mai scumpe decat produsele pe care le consumam in mod regulat. Pornind de la aceasta premisa, ne-am decis sa va oferim o privire de ansamblu asupra celor zece avantaje pe care alimentele naturale le ofera organismului uman.

1. Sunt eliminate in totalitate substantele chimice din compozitia lor, fie ele provenite din clasa pesticidelor, a ingrasamintelor ori a colorantilor. Cum se realizeaza acest lucru? Nimic mai simplu, avand in vedere faptul ca sunt stabilite reguli stricte pentru animalele crescute in regim bio si pentru culturile de fructe si legume. Astfel, in timp ce animalele sunt hranite doar cu nutrienti de origine naturala, exclusiv in spatii deschise, culturile de plante, legume si fructe se realizeaza doar pe terenurile care nu au suferit tratamente chimice timp de cel putin doi ani.

2. Indirect, acestea ofera un sprijin important mediului exterior. Acest avantaj poate fi justificat intr-o maniera deosebit de simpla, avand in vedere faptul ca se elimina pesticidele din productia alimentelor respective, direct proportional scazand si cantitatea de dioxid de carbon eliberata in natura in timpul fabricarii acestor substante.

3. Procentul uimitor de substante nutritive pe care il ofera consumul alimentelor 100% naturale. Astfel, daca veti alege o ciocolata din catalogul celor de la Bioo, aveti siguranta ca aceasta este mai bogata in nutrienti ( proteine, lipide si glucide) cu circa 15 % peste media oferita de produsele obisnuite.

4. Verificarea constanta a alimentelor organice, de-a lungul procesului de productie alimentele fiind  supuse unor mai multe filtre. Vorbind despre un pret de raft ori de catalog mult mai mare decat cel obisnuit, distribuitorii trebuie sa se asigure de faptul ca ofera clientilor standardele calitative pentru care platesc.

5. Cultura crescuta in regim bio ofera consumatorului o cantitate superioara de antioxidanti, tocmai pentru ca pesticidele poseda capacitatea de a consuma mai mult de jumatate din rezervele propriu - zise ale plantelor, legumelor ori fructelor. Daca nu sunt supuse tratamentului cu pesticide, leguminoasele isi pastreaza aportul de antioxidanti.

6. Cu adevarat benefice pentru alimentatia copilasilor, alimentele bio acapareaza atentia parintilor pentru ca studiile de specialitate confirma cu fiecare ocazie faptul ca sistemul imunitar al micutilor va fi mult mai rezistent daca se opteaza pentru un astfel de regim.

7. Perioada limitata de garantie sprijina un alt concept al industriei bio, respectiv ideea de a consuma frecvent fructe si legume specifice sezonului, devoltarea naturala a unui produs fiind prea putin probabila in extrasezon.

8. Desi alimentele bio nu sunt rezistente la transport, acest lucru constituie un avantaj. De ce? Ei bine, sa spunem ca acesta reprezinta o modalitate simpla de a va verifica sursa de la care va aprovizionati.

9.  Legumele, fructele si plantele crescute in regim 100% organic nu pot fi culese inainte a fi pe deplin coapte, ceea ce inseamna ca nu sunt supuse tratamentelor cu ozon pentru a capata forma, consistenta si culoarea dorita intr-un timp foarte scurt.

10. Aprecierea de care se bucura agricultura realizata in stil bio este un impuls pentru producatori, tocmai pentru ca reduce numarul intermediarilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5