Autorităţile şi telespectatorii au sărbătorit, alături de echipa AS TV, 20 de ani de televiziune locală, la Bistriţa. Concert extraordinar la Palatul Culturii

La 20 de ani AS TV a pregătit un concert extraordinar susţinut de Ansamblul Profesionist „Cununa de pe Someş” şi invitaţii săi. Evenimentul a fost deschis de o suită orchestrală a „Cununii de pe Someş”, sub bagheta lui Alexandru Demeter, după care regizorul spectacolului, Dorel Cosma, managerul Palatului Culturii, a intrat în scenă şi a felicitat pe ing. Mihai Rotaru, cel care în urmă cu 20 de ani înfiinţa primul post de televiziune din viaţa bistriţenilor: „Echilibrat, care a ştiut de-a lungul timpului să-şi păstreze linia frumoasă pentru promovarea valorilor culturale, economice, sociale”. Apoi, l-a invitat în scenă pe managerul AS TV căruia i-a acordat. Distincţia specială a Palatului Culturii a fost însoţită de Certificatul de Atestare.
Mihai Rotaru a făcut un scurt istoric al televiziunii, invitând alături de el întreaga echipă actuală a televiziunii: Cristian Berari, Dinu Neagoş, Florentina Iftimescu, Livia Mărginean, Emil Nechiti, Cristi Popa, Cornel Ciocan, Dan Pânzariu, Cristi Avram, Ciprian Ianuş, Crina Moldovan, Nicolae Feier, cu emisiunea de religie – Lumină Lină şi Menuţ Maximinian cu emisiunea Astăzi sărbătorim. Jurnalul AS TV este realizat de petruţ Raimond, „Leacurile lui Popică”- Ionaş Pop, POV 21 – Gavril Urs, Impact – Cristian Berari şi Simona Bosbici, Cununa folclorului – Marioara Sigheartău, Conexiuni culturale – Dorel Cosma, Actualităţi religioase – protopopul Alexandru Vidican, Banii vorbesc – Violeta Păştean, Unde-i adevărul – Cristian Berari, Emisiunea fără nume – Ioan Bâca, La izvor de cânt şi dor – una dintre cele mai vechi emisiuni realizate de ministrul secretar de stat Alexandru Pugna şi continuată de Menuţ Maximinian, Împreună – Lorand Mathe, Satul meu european – Cristian Berari, Dincolo de aparenţe- Anuţa Mican, Cronica Rurală-Carmen Iancu, Picătura de sănătate-Angela Socolean, Obiectiv-Monica Săsărman, Crina Sârb cu emisiunea Poliţiei bistriţene, lor alăturându-li-se din vechea gardă Geta Câşvan, primul crainic al televiziunii, Mihai Leder, unul dintre primii cameramani. Într-un discurs emoţionat, ministrul secretar de stat Alexandru Pugna, unul dintre primii realizatori ai televiziunii, a spus: „sunt în dublă calitate în faţa dumneavoastră şi am emoţii deosebite pentru că mă întâlnesc cu vechii colegi cu care am început să realizăm emisiuni aici la televiziunea locală a bistriţenilor. Nu-mi vine să cred că au trecut 20 de ani de când am preluat emisiunea „La izvor de cânt şi dor”, care a pus în lumină atât generaţia valoroasă de mesageri populari, cât şi tineri interpreţi, mulţi dintre ei debutând la televiziunea noastră”. Din partea Ministerului Culturii, a conferit postului de televiziune AS TV o Diplomă de Excelenţă pentru cei 20 de ani de existenţă în care a promovat valorile tradiţionale româneşti în emisiuni culturale deosebite.
Apoi, a vorbit singurul realizatorul care a rămas din vechea echipă în momentul de faţă în televiziune, Nicolae Feier.
În acest cadru, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a acordat, din partea Consiliului Judeţean, o Diplomă de Excelenţă echipei AS TV în semn de recunoştinţă pentru transparenţa cu care a dus evenimentele din Bistriţa-Năsăud în faţa locuitorilor „cu respect pentru onestitatea, imparţialitatea şi profesionalismul dovedit în cei 20 de ani de emisie”. „Fără presă liberă, democrația ar rămâne doar un ideal. De 20 de ani în Bistrița-Năsăud, AS TV este cel mai longeviv canal de televiziune din județul nostru!Am bucuria să felicit această frumoasă echipă de jurnaliști, la evenimentul dedicat celor doua decenii de emisie neîntreruptă. Felicitări omului din spatele întregii performanțe AS TV, domnului Mihai Rotaru și întregii sale echipe” a completat preşedintele.
Un mesaj de felicitare în numele Primăriei Bistriţa a transmis şi viceprimarul Cristian Niculae, acordând o Diplomă de Excelenţă „pentru aportul important în informarea imparţială a cetăţenilor ca semn de apreciere şi recunoaştere a contribuţiei importante în mass-media bistriţeană, mediatizarea informatică cu adevărat importantă pentru cetăţeni, ce au făcut din AS TV un post de televiziune apreciat şi respectat”.
A urmat un spectacol folcloric maraton, prezentat de Menuţ Maximinian şi Mărioara Sigheartău, realizatori emisiuni la AS TV, timp de aproape trei ore, în faţa spectatorilor, dar şi al telespectatorilor, care au transmis mesaje inclusiv din Statele Unite, Canada sau Australia. Invitaţi în spectacol au fost Maria Butilă, Cornelia Ardelean Archiudean, Petre Petruse, Mărioara Sigheartău, Ioan Cristian Ţăran, Anca Branea, Anton Todică, Mariana Condrea, Cornelia Hoha, Teodora Simionca, Adelina Costina, Alexia Aştelian, Lavinia Pop, Alexandra Antal şi Marian Predescu, sub bagheta dirijorului Alexandru Demeter. Dansatorii ansamblului au prezentat suite în coregrafia lui Teodor Puşcaş.
La mulți ani AS TV Bistrița !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]