Autoritatea Naţională pentru Calificări, proiect la CCI BN

Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) BN, a organizat o conferinţa regională de conştientizare şi informare privind participarea adulţilor la învăţarea pe tot parcursul vieţii. Evenimentul este realizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) în cadrul proiectului „Implementarea Agendei Europene pentru Educaţia Adulţilor”, proiect finanţat de către Comisia Europeană.

Manifestarea face parte dintr-o serie de opt evenimente regionale dedicate creşterii gradului de conştientizare a părţilor interesate şi a beneficiarilor direcţi privind oportunităţile de învăţare în rândul adulţilor.

Potrivit Mihaelei Udrea, director ANC, obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea gradului de conştientizare a părţilor interesate şi a beneficiarilor direcţi privind oportunităţile de educaţie a adulţilor în România.

,,Stimularea cererii de educaţie, diseminarea informaţiilor despre oferta de educaţie şi îndrumarea orientată cu precădere către adulţii cu nivel scăzut de calificare, promovarea căilor lexibile de educaţie pentru adulţi sunt câteva dintre obiectivele specifice ale acestui proiect”, a declarat Mihaela Udrea, director ANC, într-oconferinţă de presă, la Bistriţa.

La eveniment a fost prezent şi Ion Jugănaru, directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Constanţa. El a vorbit despre efortul făcut de reprezentanţii camerelor de comerţ în lupta cu mentalităţilor unor manageri pentru a spune deschis de ceea ce au nevoie. Potrivit directorul CCI Constanţa, multe cursuri de formare profesională inutile au fost organizate şi prin POSDRU.

Grupurile ţintă ale proiectului sunt asociaţiile profesionale, furnizorii de formare profesională autorizaţi, angajatorii, ONG-uri, alături de şomeri, muncitori cu nivel scăzut de calificare, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

În ceea ce priveşte situaţia programelor de formare profesională organizate în ţară, procentul cel mai mare a fost înregistrat în Regiunea Bucureşti-Ilfov, de 29%, fiind cea mai dezvoltată regiune din punct de vedere al activităţilor realizate în domeniul formării profesionale continue. Următoarele sunt Regiunea Nord-Vest şi Regiunea Sud-Est cu 14%, respectiv 13%, din totalul de programe de formare profesională.

Perioada de implementare a proiectului: septembrie 2012 - octombrie 2014.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5