Aurelian Pavelescu, liderul PNŢCD, la Bistriţa: Le transmit ţărăniştilor şi simpatizanţilor ţărănişti să voteze lista PSD. Preotul Chris Terheş, reprezentantul PNŢCD, este pe locul 4!

          Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud - Emil Radu Moldovan, preşedintele PSD Bistriţa - viceprimarul Cristian Niculae au susţinut o conferinţă de presă comună cu liderul PNŢCD - Aurelian Pavelescu, şi preşedintele PNŢCD B-N – Ioan Chira. În fapt, Aurelian Pavelescu se află într-un turneu electoral prin judeţele ţării, în pregătirea alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai, pentru susţinerea listei de candidat al Partidului Social Democrat cu care PNŢCD a încheiat un protocol de colaborare.

          „Pentru alegerile europarlamentare le transmit ţărăniştilor, simpatizanţilor ţărănişti din Bistriţa şi din tot Ardealul, dar şi celor care nu sunt ţărănişti, nu sunt simpatizanţii noştri, celor care se gândesc încă cu cine să voteze, să voteze această listă a PSD, unde pe poziţia a IV-a este reprezentantul PNŢCD, Christian Terheş. Pentru prima dată după 2007, PNŢCD va avea o voce în Parlamentul European şi aceasta este dovada unei colaborări sincere cu PSD care ne-a oferit un loc eligibil”, a declarat Aurelian Pavelescu.

          Liderul PNŢCD a menţionat că referendumul iniţiat de preşedintele Iohannis pe tema justiţiei este „unul mincinos, manipulator, pentru a dezbina naţiunea şi a transmite mesajul urii”.

          „Din punctul de vedere al nostru, al PNŢCD, ţărăniştii nu vor ridica buletinul de vot pentru referendum. Este un referendum care are ca scop să disemineze ura, intoleranţa, să instige la violenţă. Noi nu vom participa la referndumul iniţiat de Klaus Iohannis”, a menţionat Aurelian Pavelescu.

         În ceea ce priveşte procolul de colaborare, „între cele două partide adverse până mai ieri şi care păreau a fi adverse în mod ireconciliabil”, acesta „nu a fost o întâmplare, nu este un protocol de conjunctură”, a menţionat Aurelian Pavelescu. „Este vorba, fără a folosi cuvinte mari, dar nici nu le putem evita, despre cauza naţională. Situaţia României este foarte grea. Suntem asaltaţi ca popor şi ca stat în foarte multe zone de putere, unele publice, vizibile, altele mai puţin vizibile. (...) Doctrina PNŢCD moştenită din interbelic este fermă, suntem un partid naţional, creştin, avem rădăcini istorice de aproape două secole şi nu putem achiesa la o asemenea situaţie. Am urmărit acţiunile făcute de PSD, este partidul care a şi dorit, dar a şi putut să se opună acestei conspiraţii numită de unii  stat paralel, stat subteran, acestei caracatiţe care de foarte multă vreme controlează şi statul, şi societatea într-un mod nelegitim, prin partide, prin parlamente, prin deputaţi şi senatori care au fost, sunt şi vor mai fi şantajaţi, guverne marionetă etc. PSD a avut curajul să spună nu, trebuie să ne luptăm cu acest stat paralel şi au făcut multe lucruri asumându-şi riscuri personale”, a menţionat preşedintele PNŢCD.

         Aurelian Pavelscu a adăugat că pPartidele politice fac politică pentru ci vii, pentru cei de azi şi pentru cei de mâine”, iar Ion Raţiu ar fi făcut exact ce a făcut el.  „PNŢCD este un partid istoric, iar înainte de a fi o structură, nişte oameni, este un set de principii, enunţate de Iuliu Maniu: democraţie desăvârşită, morală creştină, patriotism luminat şi dreptate socială”, a adăugat acesta.

Liderul naţional al ţărăniştilor a menţionat că „este inacceptabil să trăim într-o ţară în care votul poporului să nu fie respectat”. Acesta s-a referit şi la momentul celei de-a doua mineriade din 1991, când minerii au cerut debarcarea lui Ion Iliescu, iar Ion Raţiu şi Ioan Alexandru, care erau într-o adversitate puternică cu FSN, au cerut respectarea votului democratic.

          „După mintea lui Rareş Bogdan, al lui Ludovic Orban şi al lui Klaus Iohannis, atunci ar fi fost bine ca Ion Raţiu să plece cu un grup de mineri la Cotroceni şi să se instaleze preşedinte. Acesta lucru încearcă să-l facă şi acum, acest lucru face Klaus Iohannis de cinci ani, şi anume să preia puterea în stat, vorbesc de legislativ şi de Guvern, prin violenţă, prin ameninţare, prin şantaj, prin manipulare. (...) Democraţia nu înseamnă anarhie, ci înseamnă reguli şi prima regulă este votul poporului, suveranitatea poporului”, a spus el.

          În context, Pavelescu a menţionat că PNŢCD ştie ce înseamnă să suferi de pe urma poliţiei politice, a dosarelor fabricate, a „tribunalelor poporului”, a Securităţii. „Odată cu constituirea acestui DNA şi protocoalele secrete, asta s-a întâmplat şi după 2004 în România. Este inacceptabil să avem poliţie politică, care a fost una parastatală. Aceste protocoale secrete sunt nişte documente parastatale, care au fost semnate în mod ocult şi nelegal. (...) În spatelele acestor protocoale au fost ascultaţi milioane de români, s-au constituit sute de dosare, mii de firme româneşti închise, sute de mii de oameni trimişi în şomaj”, a menţionat acesta.

          Ioan Chira, liderul PNŢCD B-N, şi-a exprimat speranţa că această alianţă între PNŢCD şi PSD să fie una fructuoasă, „pentru că tot ce facem facem pentru oamenii de rând, oamenii necăjiţi”.

         Preşedintele PSD BN, Emul Radu Moldovan a precizat că recunoaşte valoarea unor „oameni mari de stat” ca Ion Raţiu, Corneliu Coposu. „Măbucur să stau la masă cu dl. Chira, pe care l-am respectat, cu dl. Aurelian Pavelescu şi nu am nicio rezervă să stau la masă cu oricare alţi politicieni care iubesc Româniaşi care înţeleg că România este într-o situaţie foarte delicată. Nu aş avea nicio problemă să suţin un candidat al PNŢCD la Parlamentul României în judeţul Bistriţa-Năsăud”, a declarat preşedintele PSD BN.

 

 

Comentarii

17/05/19 15:33
vizitator

Alianţa PNTCD cu PSD, făcuta de Pavelescu este mai degraba o tradare a valorilor in care cred ţărăniştii autentici. Nimeni nu ar fi putut să creadă, vreodată că e posibil să vadă ţărăniştii în alianţă cu partidul lui Iliescu. N-are de câştigat nimic PSD-ul pentru că ţărăniştii adevăraţi nu se vor duce să voteze PSD-ul.
De altfel si Rodica Coposu, sora lui Corneliu Coposu, fost preşedinte al Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat în perioada 1990-1995, a criticat dur decizia lui Aurelian Pavelescu care se erijeaza in liderul actual al PNŢCD, de a face alianţă la alegerile europarlamentare cu partidul condus de Liviu Dragnea: „Domnul Pavelescu nu reperezintă PNŢCD-ul pe care-l ştim noi. Nu pot să spun decât că regret foarte mult că, prin această alianţă, se mânjeşte imaginea conducătorilor înaintaşi ai partidului, care au făcut ceva pentru ţara asta. Mă gândesc la Iuliu Maniu".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]