Astra Năsăudeană

O revistă de ţinută, pentru sufletul şi inima astriştilor şi nu numai, a ajuns la nr. 9 (35) iunie 2017, serie nouă, anul V (XII), având inserate o multitudine de articole din varii domenii, fiind o revistă apreciată şi recunoscută pe meleagurile Năsăudului, judeţului şi în ţară, pentru ţinuta valoroaselor articole de cultură şi opinie, din ţinutul Despărţământului Astra Năsăud, care este şi editor în colaborare cu Filiala Năsăud a Ligii Scriitorilor din România.
Merită apreciată stăruinţa şi tenacitatea directorului, prof. Ioan Seni - preşedintele Despărţământului Astra Năsăud şi redactorul şef Mircea Daroşi, preşedinte al Secţiunii Literare Despărţământ Astra Năsăud, în apariţia şi continuitatea acestei „perle astriste”
Merită să scoatem în evidenţă câteva materiale apărute şi spicuim din cuprins: „Astra rediviva şi membrii săi” de Ioan Seni, „Festival ilvean” de Ioan Mititean, „Sunt născut la înălţime, din neamul cătunenilor” de Menuţ Maximinian, „Năsăudul în perioada interbelică. Sinteze documentare” de Adrian Onofreiu, Rodica Fercana, sărbătorită într-o atmosferă colegială şi „Dragostea de poezie a Elisabetei Luşcan, evocată în cărţile sale” – autor Ioan Lazăr, fiind publicate şi poezii aparţinând autorilor Dumitru Alexandru Bar şi Maria Oltean, „Povestirile lui Icu Crăciun” de Mircea Daroşi etc.
Cu o bogată paletă de fotografii, inclusiv color, pe cele patru coperţi, revista are pe prima pagină recordul de populaţie în costum naţional românesc (9506 persoane) realizat la Maialul din 14 mai 2017 şi intrat în Cartea Recordurilor, inclusiv o poză cu fiica lui Ion şi Ana din romanul „Ion” de Liviu Rebreanu.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]