Apa a pătruns în gospodării din Ruștior, Șieuț și Gledin!

Update: În desfășurare, e o misiune de salvare a unei femei care s-a refugiat în podul casei, într-o gospodărie din Șieuț. Alți doi copii au fost evacuați din casă de către SVSU ȘiEUȚ. De asemenea,e în desfășurare și o misiune de salvare a unui copil și a bunicii lui, dintr-o locuință din Monor.

În localitățile Ruștior, Gledin și Sieuț s-au propus scurgeri masive de pe versanți care au produs viituri și au  inundat mai multe gospodării din aceste localități. În zona afectată intervin Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Monor și Șieuț, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. 

În sprijnul SVSU din comunitățile afectate intervin și echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița cu motopompe de mare și medie capacitate.

***

De altfel, populația din trei comune a fost alertată prin sistemul RoAlert cu privire la codul roșu meteo - valabil pâna la ora 21.00 - care a vizat Șieuț, Șieu  și Monor. 

Au fost recomandate măsuri de protecție, adăpostitr, evacuare în zone care oferă siguranță asupra persoanelor, animalelor și bunurilor.

***  

În prezent e în vigoare un Cod portocaliu de inundații pentru pârâul Luț. "Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici dîn bazinele hidrografice: Lut – bazin superior", se arată în Avertizarea  hidrologică de la INHGA.

A fost activat CJCCI și grupa operativă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5