Amenzi si lemn confiscat, dupa controale in Parcul National Calimani

Sursa: IGPR

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției de Ordine Publică din Poliția Română au organizat o amplă acțiune, la nivel teritorial, în județele Mureș, Suceava și Bistrița-Năsăud, pe linia verificării legalității operațiunilor de exploatare forestieră din Parcul Național Călimani și zonele adiacente.

Polițiștii au constatat 5 infracțiuni și au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale în valoare de 150.000 de lei, fiind confiscați peste 900 de mc. de material lemnos.

În perioada 25 – 27 aprilie a.c., polițiști de investigare a criminalității economice și de ordine publică, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și a Direcției de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., au efectuat verificări în județele Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Suceava, cu privire la legalitatea operațiunilor de exploatare forestieră din Parcul Național Călimani și zonele adiacente, precum și a celor de depozitare, transport și comercializare a materialului lemnos provenit din aceste zone.

În urma verificărilor efectuate, în zonele de exploatare forestieră din Parcul Național Călimani, au fost constatate 5 infracțiuni, 4 dintre acestea la Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru abateri prevăzute în OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, au fost verificate 166 de autovehicule ce transportau material lemnos și 8 depozite, ocazie cu care au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 150.000 de lei și au fost dispuse măsuri de confiscare a 933,27 de mc. de material lemnos.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, al Gărzii Forestiere, al Gărzii Naționale de Mediu și al Inspectoratului General de Aviație.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]