Amenzi de peste 100.000 lei aplicate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud efectuează, în această perioadă, controale tematice la agenţii economici de pe raza judeţului.

„Protecţia Consumatorilor şi în acest an a supravegheat piaţa vizavi de atribuţiile pe care această instituţie le are, respectiv de protecţia consumatorilor în ceea ce priveşte opţiunea de cupărare, de a fi informaţi corect şi de a beneficia de produse sigure. Noi am început această acţiune din 23 noiembrie. Până-n prezent, am desfăşurat 34 de controale la supermarketuri, magazine şi pieţe. Am aplicat un număr de 28 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 106.000 lei, plus şase avertismente”,a declarat comisarul Dina Suciu, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

Potrivit acesteia, a fost verificate peste două tone de produse, din care 200 kg prezentau abateri. Principalele neconformităţi vizau modul defectuos de etichetare, dar şi depăşirea datei durabilităţii minimale, fiind urmărită şi înlăturarea practicilor comerciale incorecte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]