Alexandru Slavita: La Piatra Fântânele se consumă material antiderapant cât pentru judeţul Satu Mare

Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa-Năsăud, ing. Alexandru Slavita, susţine că bugetul alocat în acest sezon rece pentru deszăpezirea celor 300 kilometri de drumuri naţionale care traversează judeţul – circa 6,5 milioane lei – este folosit atât pentru aprovizionarea cu material antiderapant, cât şi pentru plata serviciilor propriu-zise.
În prezent, în cele opt baze ale drumarilor, sunt circa 2.200 tone de sare şi nisip, adică 75% din necesarul estimat, dar situaţia se schimbă de la o zi la alta.
Slaviota a explicat că în Bistriţa-Năsăud, din cauza condiţiilor climatologice şi de relief, se consumă de două ori mai mult material antiderapant decât în Satu Mare, Sălaj sau Maramureş, numai la Piatra Fântânele fiind utilizat material cât pentru judeţul Satu Mare. În ceea ce priveşte soluţia de clorură de calciu, deocamdată aceasta se foloseşte doar pe DN 17, între Josenii Bârgăului şi Valea Străjii.
Altfel, odată ce temperaturile vor ajunge spre zero grade Celsius, firma Selina SRL din Oradea, care are contract pentru întreţinerea drumurilor naţionale pe timp de iarnă pentru SDN Bistriţa-Năsăud, va fi turnată mixtură stocabilă pe tronsoanele Năsăud-Sângeorz Băi şi Beclean-Salva. E o soluţie temporară pentru reparaţii la aceste drumuri naţionale.

Comentarii

30/10/17 11:32
statescu cristian

Domnule Alexandru Slavita,
Pentru reducerea cantitatii de materialul antiderapant eu m-am gandit la o solutie tehnica noua , pentru indepartarea ghetii si a poleiului de pe carosabil .
Aceasta consta in confectionarea unui dispozitiv care sa topeasca gheata si poleiul pana la negru asfaltic.
Daca aceasta idee prezinta interes pentru dumneavoastra o putem discuta in amanunt.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]