Parteneriat educaţional C.N. „G. Coşbuc” - UBB Cluj-Napoca

Alege în cunoştinţă de cauză

Elevi ai Colegiului Naţional „George Coşbuc” Năsăud, împreună cu coordonatorii de proiect, au desfăşurat recent o activitate importantă din proiectul de parteneriat educaţional „Alege în cunoştinţă de cauză”. Este vorba despre vizita la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, având drept obiectiv familiarizarea elevilor din ciclul superior al liceului cu mediul universitar, scopul principal fiind orientarea şcolară şi profesională a elevilor pentru alegerea unui drum în viaţă.

Aşa cum ne informează directorul adjunct al Colegiului năsăudean, prof. Steluţa Vâju, echipa de proiect al cărui coordonator este, alături de prodecanul facultăţii clujene, prof. univ. dr. Maria Anca şi de directorul colegiului, prof. Dorel Alexandru Coc, îi are colaboratori pe consilierul şcolar, prof. Ioana Mîti, prof. Speranţa Baba, prof. Corina Bachiş, prof. Daniela Chira - directore ed., şi prof. Camelia Berceni, iar ca parteneri educaţionali UBB - Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei Cluj-Napoca.

În cazul vizitei celor 40 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a, profil filologie, la UBB Cluj-Napoca, pe lângă familiarizarea elevilor cu mediul universitar, aceştia au avut prilejul de a se informa cu privire la condiţiile de admitere şi de şcolarizare în cadrul facultăţii, precum şi conştientizarea beneficiilor pe care le aduce urmarea unei forme de învăţământ superior, amănunte aflate de la conf. univ. dr. Maria Anca.

Etapa finală a proiectului, cu evaluarea acestuia, se va desfăşura în ianuarie 2010 în două etape, una intermediară, cu observarea şi analizarea atitudinii şi comportamentului elevilor în activităţile desfăşurate; şi finală - analiza produselor activităţii, realizarea unor materiale informative cu aspecte din timpul desfăşurării activităţilor. Vor folosi ca modalităţi de diseminare: panoul de orientare şcolară şi profesională, articole în presa locală, site-ul şcolii, site-ul Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică. Pentru aceasta vor folosi camera de filmat, aparate foto, laptop, broşuri, afişe, buletine informative, videoproiector, ecranul de proiecţie, fişe de evaluare a muncii desfăşurate de către elevi. Ei vor consulta şi jurnalele de reflecţie asupra întregii activităţi primind sprijinul responsabililor de proiect.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5