ALDE BN: Merită ca mai mulți români să înțeleagă azi rolul monarhiei în dezvoltarea națiunii noastre

Am sărbătorit zilele acestea Ziua Independenței Naționale și Ziua Europei.

Sărbătorirea Zilei Independenței Naționale ne permite ocazia de a de a afirma că merită ca mai mulți români să înțeleagă azi rolul monarhiei în dezvoltarea națiunii noastre, să știe despre regii înțelepți și reginele curajoase care au pus temelia statului român modern. Și dacă e să mai avem un regret, acela e că am pierdut tradiția bătăilor cu flori de la șosea, de fiecare zi de 10 Mai. Pentru că azi, din păcate, ne-am obișnuit prea mult să ne batem cu vorbe și, nu o dată, chiar cu pumnii. Poate că nu ar strica să reînviem cândva tradiția unei sărbători minunate care să ne umple sufletele și în urma căreia străzile să rămână pavate cu liliac, lalele și garoafe, iar românii să se bucure și să râdă din toată inima. Ce ziceți, ne dorim prea mult?

            De Ziua Europei ne dorim ca să lăsăm deoparte disputele interne pe plan secundar. Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu sublinia faptul că Summitul european de la Sibiu, organizat în aceeași zi cu sărbătorirea Zilei Europei, a fost pentru România o reușită, un moment important atât pentru viitorul României, cât și pentru viitorul proiectului European.

 

Biroul de presă ALDE Bistrița-Năsăud

Comentarii

11/05/19 11:42
cititor

Zica-i " Monarh " ... daca asta place populatiei, dar sa fie o "functie " eligibila, pe 4 ani, ca si functiile Parlamentare , nicidecum o functie mostenita din tata-n fiu ... ! Au trecut vremurile de " tzara proprietate privata ...particulara " a cuiva anume , lasata mostenire urmasilor DOAR dintr-o anume familie . Nu vedeti miscarile populare din toate tzarile, mai ales din cele cu monarhie ... ? Mai terminati cu regii, imparatii si monarhii, ca sunt functii desuete !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]