ALDE Bistriţa-Năsăud strânge rândurile pentru europarlamentare. Mirela Cârcu, un nou mandat la conducerea Organizaţiei de Femei

Sâmbătă, au avut loc la Palatul Culturii din Bistrița o serie de manifestări organizate de Filiala Alde Bistrița-Năsăud. Invitat de onoare a fost eurodeputatul ALDE Norica Nicolai, care a ales Bistrița pentru a da startul în precampania electorală pentru alegerea deputaților pentru Parlamentul European. 

Astfel, de la ora 11 a avut loc o conferință de presă, la care alături de Norica Nicolai au fost prezenți Ioan Țintean, președintele ALDE Bistrița-Năsăud, senatorul ALDE Ioan Simionca, Roșu Mareș Sorin, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Cârcu Mirela, președinta OFLDE Bistrița-Năsăud, Gelu Muthi, viceprimarul Bistriței din partea ALDE și Pompei Cocean, președintele TLDE Bistrița-Năsăud.
„Norica Nicolai, a înțeles ce dorim noi transilvănenii, că trebuie să te aliezi cu poporul tău ca să poți să guvernezi pentru țara ta. Este o luptătoarea pentru cauza românismului, a înțeles că nu totul face doar să fii un parlamentar european, să iei o indemnizație și să critici țara ta. A dovedit că se bate până la ultima picătură acolo pentru a apăra valorile țârii ei. Este prima deplasare oficială într-un județ după ce a fost prima nominalizată pe lista Parlamentului European, unde și eu am susținut-o fără ezitare", a declarat Ioan Țintean - președinte ALDE BN.


La rândul său, europarlamentarul Norica Nicolai a arătat printre altele că: ”ALDE Bistrița-Năsăud este cea mai bună filială din Transilvania şi am dorit să încep precampania de la cei mai buni. O spun răspicat: trebuie să muncim, să mergem în teren, să demonstrăm că ne merităm locul în Parlamentul European. Suntem primul partid care lansăm candidaturile pentru că suntem convinși că vor fi alegeri foarte importante. Se vede după 11 ani că prezenţa noastră în UE devine din ce în ce mai importantă. Va trebui să spunem românilor de ce Europa este în continuare o soluție, ce trebuie să facem pentru democratizarea unor instituții europene, ce vom face pentru România, și mai puțin contra, pentru că de 5 ani de zile m-am săturat, cel puțin eu personal, de politică contra, contra a ceva, contra tuturor, dar contra. Hai să mai și construim. Noi doar ne înjurăm. Obiectivul ALDE pentru alegerile europarlamentare este obținerea cel puțin de cinci mandate, 12 sau chiar 13% din voturile electorilor care se vor prezenta la vot pe 26 mai.”


De la ora 12 a avut loc Conferința județean de alegeri a OFLDE Bistrița-Năsăud. Prezența femeilor din ALDE a întrecut toate așteptările organizatorilor în sensul că s-au prezentat la această conferință cu peste 20% mai multe femei decât s-au anunțat de la început. Să aibă doamnele o intuiție mai bună ca bărbații în ceea ce privește sensul în care merge politica românească? 
În urma votului a fost aleasă noua conducere a OFLDE Bistrița-Năsăud. În calitate de președinte a fost realeasă doamna Mirela Cârcu cu 109 voturi.


De la ora 13, în prezența doamnei Norica Nicolai și a conducerii Filialei ALDE a avut loc ședința Delegației Permanente. Obiectivul principal al ședinței a fost acela de a lua măsurile organizatorice cele mai potrivite pentru ca Filiala ALDE Bistrița-Năsăud să obțină cele mai bune rezultate la alegerile europarlamentare. Au fost identificate o serie de direcții de acțiuni particularizate pe zone geografice, menite să vină în întâmpinarea satisfacerii problemelor cu care se confruntă românii.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]