Agenda directorului direcţionată spre un învăţământ performant, de calitate şi respectarea legislaţiei în vigoare

În şedinţa cu directorii de IŞJ B-N au fost abordate teme şi aspecte de strictă actualitate privind managementul performant al conducătorilor instituţiilor şcolare şi intrarea în legalitate privind normele şi obligaţiile ce rezultă din legislaţia în vigoare, pentru buna şi siguranţa funcţionării acestor instituţii publice.
În deschiderea activităţii, reprezentanţii ISU Bistriţa al B-N, mr. E. Boca şi col. I. Pop, prim adjunct al comandantului ISU, au făcut o pertinentă prezentare de obţinere a Autorizaţiei de securitate la incendii şi au nominalizat şcolile care nu deţin această autorizaţie, invitându-le să intre în legalitate.
Inspectorul şcolar general al IŞJ B-N, prof. Camelia Tabără, a făcut un pertinent, documentat şi vizionar expozeu privind problemele stringente din învăţământul şcolilor din judeţ, venind cu precizări şi punctări ale legislaţiei în vigoare pe care trebuie să le respecte toţi directorii şi să le aplice în procesul instructiv-educativ.
Ordinea de zi a fost una bogată şi cuprinzătoare, analizându-se activitatea din semestrul I, al anului şcolar 2016-2017 referitor la concluziile inspecţiilor realizate de IŞJ B-N, recomandându-se şapte inspecţii generale, patru inspecţii tematice, 433 inspeţiţi de specialitate curentă etc., concluziile fiind prezentate de inspectorul şcolar general adjunct Deak Zoltan.
Proiectarea curriculară pentru anul şcolar 2017-2018, cu toate cerinţele, a fost prezentată de inspectorul de specialitate Simona Konradi, iar acţiunea Gala Educaţiei 2017 a fost expusă de inspectorul de specialitate Aurelia Dan, proiectul „Mobilitate 2017” fiind expus de inspectorul de specialitate Chilom Iuliana, iar problemele de respectare a legislaţiei au fost prezentate de inspectorul şcolar de specialitate Gavril Cîmpan.
Prof. Camelia Tabără a făcut un lămuritor şi profesionist expozeu referitor la Simulările 2017, precizând că 2017 este „Anul învăţământului profesional şi tehnic”, realizându-se un parteneriat cu cei de la Camera de Comerţ, iar desenul tehnic trebuie introdus obligatoriu în programă, olimpiadele şcolare fiind o trambulină de lansare pentru elevi, iar subiectele trebuie alese cu multă grijă.
Înscrierea în ciclul primar se va face conform OMEN 3247/2017, iar începând din acest an, „Tinerii dezbat” a devenit olimpiadă.
Inspectorul şcolar general al IŞJ, prof. Camelia Tabără, a precizat: „Este necesar să mergem cu toată aplecarea şi înţelegerea spre copii, ascultându-i şi din feed-back-ul lor aflăm doleanţele şi neajunsurile pe care trebuie să le corectăm şi să empatizăm cu elevii”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5