Adevarul despre suplimentele alimentare – Avantajele și Dezavantajele administrarii acestora

 

Studiile arată că fiecare persoană se confruntă, măcar o dată în viață, cu deficiențe de vitamine sau minerale. Acest lucru se datorează fie din cauza alimentației deficitare, fie din cauza faptului că propriul corp nu reușește să asimileze vitaminele din mâncare. De aceea, apelăm la suplimente alimentare pentru a da o mână de ajutor organismului. Unii sunt complet împotriva acestor suplimente, spunând că ele fac mai mult rău decât bine, că mineralele și vitaminele în exces pot cauza probleme de sănătate.

De cealaltă parte, însă, cei care susțin consumarea suplimentelor alimentare spun că acestea nu au cum să facă rău organismului, ci doar asigură aportul necesar de substanțe bune pe care corpul nostru nu îl poate obține singur.

 

Așadar, am alcatuit o serie de avantaje și dezavantaje ale consumului de suplimente alimentare:

 

Avantaje

 

-       Compensează lipsa de vitamine pe care o are organismul nostru. Desigur, sub nicio formă nu trebuie începută o cură cu suplimente alimentare înainte de a face un set de analize complet pentru a depista exact care sunt carențele din organism. Din păcate, majoritatea oamenilor iau vitamine după ureche sau intuiție, și de aici apar și problemele. Așadar, nu te îndopa cu pastile inutil, fără să găsești întâi cauza și carența!

-       Cele făcute din plante nu sunt dăunătoare organismului. Auzim din ce în ce mai des că oamenii apelează la suplimente alimentare obținute din diverse extracte de plante, care aduc extrem de multe beneficii organismului. Cu toate acestea, și prețul lor poate fi unul mai mare, spre exemplu prețul uleiului CBD este unul mai mare, însă beneficiile acestuia sunt pe măsură.

-       Suplimentele alimentare aduc un plus de vitamine pe lângă vitaminele pe care le luăm din mâncarea pe care o consumăm. Astfel, putem suplimenta prin diverse extracte de plante toate substanțele de care organismul nostru are nevoie.

 

Dezavantaje

 

-       Pot cauza probleme digestive, oboseală sau erodarea sistemului nervos. Specialiștii avertizează că vitaminele în exces pot cauza probleme grave ale organismului. De aceea, trebuie să fii extrem de atent la cantitățile de suplimente pe care le consumi. Nu trebuie să exagerezi!

-       Costurile- În general, suplimentele alimentare de calitate sunt extrem de scumpe, iar o cură necesară pentru ca rezultatele să fie vizibile trebuie să dureze minim 3 luni. În această situație, este destul de costisitor și nu toată lumea își permite.

 

Așadar, suplimentele alimentare pot reprezenta un real beneficiu pentru organismul tău, dacă sunt consumate în urma unor analize și indicații medicale. Cu toții avem anumite vitamine care ne lipsesc din corp și care se reflectă în starea noastră generală (oboseală, apatie, lipsă de energie), însă trebuie să fim atenți ce fel de suplimente trebuie să luăm. Cel mai indicat este să avem mai multă grijă la alimentație, la fructele și legumele pe care le consumăm, deoarece vitaminele cele mai bune se iau din alimente.Țara noastră este o excelentă sursă de agricultură unde se pot cultiva cele mai sănătoase fructe și legume, așa că, îndreaptă-te spre producătorii locali și procură-ți hrană sănătoasă.

 

Photo: www.shutterstock.com

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]