84 de ani de Protecţie Civilă din România, sărbătorită la ISU Bistriţa - BN

Fiind denumită şi „Arma vieţii”, ziua de 28 februarie a fost dedicată Zilei Protecţiei Civile din România, sărbătorită aşa cum se cuvine printr-un emoţionant ceremonial militar şi religios la ISU Bistriţa al judeţului Bistriţa-Năsăud, la care au participat oficialităţi judeţene – prefectul judeţului B-N – Ovidiu Frenţ, preşedintele CJ – Emil Radu Moldovan, comandanţii şi reprezentanţii unităţilor din Garnizoana Bistriţa, reprezentanţii Crucii Roşii, reprezentanţii Primăriei Bistriţa, elevi din ciclul primar însoţiţi de cadre didactice, mass-media etc.
După darea onorului şi intonarea Imnului Naţional al României, a urmat o slujbă religioasă de binecuvântare a forţelor de către preotul militar.
Comandantul ISU Bistriţa B-N, col. dr. ing. Constantin Florea, a făcut un scurt istoric al Protecţiei Civile din România şi a prezentat mesajele trimise cu această ocazie de către secretarul de stat Raed Arafat, IGSU din România şi ISU Bistriţa tuturor formaţiunilor şi forţelor cuprinse şi implicate în Protecţia Civilă din România, mulţumind pentru colaborare tuturor, inclusiv presei pentru mediatizare.
Despre profesionalismul şi implicarea în evenimente care au salvat vieţi omeneşti sau producerea de catastrofe, dotare etc., a făcut un pertinent expozeu prefectul judeţului B-N – Ovidiu Frenţ, care a mulţumit şi presei pentru relatările obiective.
Prin Ordin al ministrului de Interne a fost înaintat în grad un ofiţer, şi un subofiţer prin ordin al cdt. ISU Bistriţa, col. dr. ing. Constantin Florea, care a făcut o pertinentă prezentare a dotării şi achiziţiilor din cadrul unităţii.
Ceremonialul s-a încheiat prin defilarea impecabilă a trupelor, salutul muzicii militare profesioniste a Garnizoanei Bistriţa, urmate de vizitarea tehnicii din dotare expusă şi performantă, semn că Protecţia Civilă din Bistriţa se află pe mâini bune, gata oricând să intervină în situaţii limită şi de necesitate.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]