8000 de militari din Forţele Terestre Române, la exerciţiul multinaţional SABER GUARDIAN-17 -

Militarii Forţelor Terestre Române participă la cel mai mare exercițiu multinaţional desfășurat în regiunea țării noastre, SABER GUARDIAN-17 (SG-17).

SG-17 este condus de către Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se desfășoară, în perioada 11-20 iulie a.c., pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României şi Ungariei cu participarea a 25.000 de militari, din 22 de țări aliate și partenere.

În marja SG-17 sunt planificate şi alte exerciţii naţionale sau multinaţionale care au rolul de a executa o gamă largă de acțiuni militare pentru asigurarea securității și stabilității în zonă, contribuind astfel la întărirea posturii de descurajare.

8000 de militari din Forţele Terestre şi implicit din cadrul Brigăzii 81Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” participă, în facilităţile de instrucţie dispuse în poligoanele din ţară şi străinătate, la exerciţiile multinaţionale, astfel:

- CÂMPIA TURZII: în cadrul exerciţiului SWIFT RESPONSE, 20 de militari din Batalionul 3 Apărare Antiaeriană “Potaissa” participă cu instalaţii GEPARD împreună cu 100 de militari din Batalionul 24 Vânători de Munte “Cireşoaia” execută misiuni de apărare a bazei aeriene.

- VARPOLATA, UNGARIA: 155 de militari din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” participă la exercițiul cu trageri de luptă BRAVE WARRIOR 17 ce se desfăşoară la Hungarian Defence Forces Bakony Combat Training Center.

Având în vedere amploarea exerciţiului, asigurarea logistică este foarte importantă. Peste 1000 de militari din Forţele Terestre Române asigură buna desfăşurare a exerciţiului, rolul principal fiind sprijinul naţiunii gazdă pentru militarii străini din România sau care tranzitează teritoriul naţional. Poliţia Militară a executat peste 350 de misiuni de însoţire a coloanelor militare străine şi româneşti, contribuind la îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate. Conducerea Statului Major al Forţelor Terestre coordonează toate activităţile ce se desfăşoară în poligoane, participă la secvenţele de instruire şi verifică modul de asigurarea condiţiilor trai din taberele amenajate în teren.

Alte informaţii, fotografii şi clipuri video sunt disponibile pe pagina de facebook, canalul YouTube şi site-ul Forţelor Terestre Române, www.forter.ro.

Biroul Informare şi Relaţii Publice / Statul Major al Forţelor Terestre

Comentarii

14/07/17 13:08
vizitator

Rusia nu agreaza exerciţiile militare NATO din zona Mării Negre. Aleksandr Gruşko, ambasadorul Rusiei la NATO, a exprimat preocupare în legătură cu o serie de exerciţii militare NATO programate în următoarele luni în Europa de Est, inclusiv în zona Mării Negre, cerând o comunicare bilaterală mai eficientă pentru evitarea "interpretărilor greşite".
El a mai atras atenţia asupra propunerii Rusiei privind o întâlnire a experţilor militari care ar putea folosi hărţi pentru evaluarea capabilităţilor militare desfăşurate, "fără a deveni prea emoţionali".

16/07/17 04:23
Flaviu Baghiu

Cunosc foarte bine rușii, am trăit zeci de ani printre ei. Într-un timp mi-am dat seama, că gândeam în limba rusă. M-am simțit foarte rău și mă străduiam să-mi scot limba rusă din cap. Este o experiență destul de neplăcută.

Părerea mea este că în România se subestimează pericolul rusesc. Chestia asta a lor cu "lumea rusească" este cel mai pur fașism. Și acest fașism rusesc la dânșii este politică de stat. Apropo, rușii disprețuesc foarte tare românii. Ei ne socot oameni de rasă inferioară.

Nemții sau convertit de la fașism la democrație. Rușii au rămas aceiași. Putin este moștenitorul lui Stalin, iar foștii nkvd-iști sunt la ei eroi naționali. În bisericile din Rusia există icoane cu chipul lui Stalin. Cei care au măcelărit oamenii pașnici, inclusiv copii, la Fântâna Albă, acum la ei sunt apărători ai patriei.

Cred, că totuși în România există destule minți treze. Cele 2% pentru apărare sunt dovada și sunt foarte importante. Sincer recunosc, că nu-mi place președintele alogen, dar politica lui în domeniul apărării trebue susținută.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5