6768! TĂIERILE ILEGALE TE AFECTEAZĂ

Proiect de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la tăierilor ilegale, în județul Bistrița-Năsăud

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a inițiat un proiect de informare care va fi implementat la nivel județean și care are menirea de a conștientiza și de a răspunde nelămuririlor cetățenilor pe problematica delictelor silvice, pentru că ”Pădurea înseamnă viață”.

S-au alăturat demersului nostru Garda Forestieră Județeană Bistrița-Năsăud, Colegiul Silvic ”Transilvania” și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistriţa-Năsăud, instituții-partener în protejarea pădurilor județene.

Scopul acestui proiect este creşterea gradului de informare al cetăţenilor cu privire la riscurile asociate tăierilor ilegale a arborilor și stopare acestora, motiv pentru care, în următoarele 6 luni, polițiștii împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere și elevii Colegiului Silvic vor desfășura o serie de activități pentru realizarea scopului propus.

Vom considera atinse toate obiectivele, dacă la finalul campaniei va fi în scădere  numărul 6768 și dacă va crește numărul celor care:

 Își cunosc drepturile și obligațiile pe care le au în legătură cu exploatările de material lemnos;

 Cunosc  în mod concret modul și instituțiile la care se pot adresa  în legătură cu sesizările/neclaritățile privind delictele silvice;

 Înțeleg riscurile  și consecințele penale și contravenționale la care se expun în condițiile în care nu respectă legislația silvică.

 Sunt conștienți și reacționează la efectele negative ale exploatărilor ilegale.

În vederea realizării celor propuse, în perioada următoare, în județul nostru vor fi organizate flash-mob-uri în locuri aglomerate și în instituții de învățământ, sesiuni de informare și diseminare a unor materiale preventive, organizarea unor mese rotunde cu teme precum modificări legislative ale Codului Silvic, acțiuni în trafic ale polițiștilor, vizite ale elevilor în fabrici de exploatare a materialului lemnos, activități de reciclare a unor rebuturi din material lemnos, crearea unor obiecte hand-made din lemn, organizarea unor expoziții și multe altele. De asemenea, pe pagina de facebook care poartă numele campaniei, respectiv ”6767-TĂIERILE ILEGALE TE AFECTEAZĂ!” vor fi adăugate periodic informații utile și de tipul ”Știați că…”

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5