2B - Sfârşit sau început de drum

Foarte frumoase clipe am petrecut la X Factor, unde am legat prietenii de nedezlegat, unde ne-am simțit bine şi unde am încercat să dăm lumii și mai mult din talentul cu care suntem înzestrați și din munca noastră. (Pentru că e bine să menționăm că a fost multă muncă în această perioadă: deplasări obositoare, uneori câte 5 ore dormite pe noapte, așteptări de la ora 8 dimineața până la ora 16 pentru repetiții, deoarece se întâmpla frecvent sa fim ultimii sau să avem parte de repetiții matinale cu vocea adormită, adică tot ce înseamnă altceva decât distracție :) ). Toate acestea compun însă un cerc de formare și educare a artistului.

Continuarea evoluției mele la X Factor nu a depins de formarea vreunui grup, așa cum s-a lăsat de înțeles. Formula grupului a fost sugerată de Delia și domnul Dan Bitman și a fost un act de liberă decizie, nicidecum constrângere. Indiferent ce s-ar spune, Laurențiu are voce și am crezut în potențialul său. Astfel, după ce i-am ținut un discurs despre seriozitate, responsabilitate și muncă într-o colaborare muzicală prin care i-am explicat lui Laurențiu în fața juraților care sunt condițiile mele, văzându-l așa cum l-ați văzut și dumneavoastră, pasionat, emoționat și cu lacrimi în ochi, am acceptat numind mai târziu grupul 2B. Cheloo însă a fost dezamăgit de acceptul meu, l-a numit o greșeală deoarece știam că Laurențiu nu se afla pe lista preferaților săi, și de la început și-a definit și consolidat poziția împotriva grupului nou format declarând că suntem incompatibili. Așadar am ales cu inima, Laurențiu mi-a făcut promisiuni și juruințe pe care le-a uitat la fel de repede pe cât erau de intense, astfel știam cu toții că parcursul grupului 2B nu va fi foarte lung și de aceea nu am avut parte de dezamăgiri în acest sens.

Din Londra multiculturală și multicoloră, privesc acum împărțită spre Balcani şi opun zâmbitoare Big Ben-ului englezesc guma de mestecat Orbit, din două motive. Primul motiv este evident, premiul, iar al doilea piaţa perfectă de desfacere a faimosului brand care se mulează perfect necesităţilor elastice ale zonei. Elasticitatea CowGummy-stă a ceasului și parolismului romanesc (uite că am compus şi un nou cuvânt, nu doar muzică :) ) şi relativitatea cvasigenerală dusă pana la inexactitate alungă plictisul comun monotoniei societăţilor tradiţional civilizate sau precizia matematicii.

Dumneavoastră prietenii, fanii și votanții noștri aţi înţeles bine următoarele fenomene, și anume că generice de genul "dragoste şi ură" nu ni se potrivesc deoarece aceste sentimente le percepem doar pur teoretic deocamdată, că succesele notabile provin din tribulații notabile și că noi ne-am înțeles foarte bine pe scenă și în afara scenei, doar că am avut câteva certuri absolut firești și copilărești în faza de acomodare, așa cum are toată lumea.

Da, personal am avut vederi diferite faţă de cele ale organizatorilor în ceea ce priveşte vestimentaţia deoarece, oricât ar suna de pretenţios, îmi respect publicul „in my way”. Doresc să surprind mai degrabă prin interpretare vocală și melodii frumoase într-o vestimentație decentă decât prin haine trăsnite. Apreciez buna intenție a stiliștilor, însă când se depășește bariera sugestiei amabile și degenerează, atunci prestația scenică are de suferit. Menționez că părinții mei au primit asigurări precontractuale că nu voi întâmpina dificultăți sau presiuni legate de vestimentație asemenea celor de la festivalul Mamaia. Unii stiliști se poartă însă ca veterinarii care nu pot să dialogheze cu pacienții: imediat te ridica, te imobilizează, te operează fără anestezie, apuci sa emiți nearticulat doar câteva onomatopee și când te dezmeticești ești ca o paiața :). Aici intervin însă abilitățile bunicii mele care și-a desfășurat profesional instrumentarul învelit în piele pentru mici ajustări de culise: foarfece, ață, ace :). Pentru cei care nu știu, Zaharie Floarea a fost pentru mulți ani o importantă asistentă medicală a sălii de operație chirurgie din Năsăud, județul Bistrița-Năsăud. Pentru piesa “Nobody wants to be lonely” am primit o rochie de culoarea cerului de primăvară, care a fost, în opinia mea o rochie frumoasă. Aștept însă și părerile dumneavoastră.

Regretabilă este răspândirea unui „virus” ce dă conştiinţă proprie programelor de editare non-lineara „Final Cut” si „Premiere Pro” care au refuzat să ne creeze o poveste de introducere a grupului montând pentru genericul de prezentare a melodiei “Nobody wants to be lonely” din brutul a cinci luni de filmări doar incidente banale pentru a reflecta o imagine deformată despre 2B. Nu doream noi căsătorii în direct, nici regăsirea vreunui frate demult pierdut sau tată necunoscut, dar totuși, aveam și noi povești frumoase, trăiri, realizări și visuri care puteau fi foarte bine prinse în montaj dacă echipa Intact ar fi fost imparțială. Mediatizarea exagerată a dezacordurilor dintre noi, care nu făceau obiectul prezenței noastre la X Factor, a distras telespectatorii de la găsirea factorului X pe scenă și a indreptat-o la căutarea lui prin unghere întunecate, holuri și dormitoare.

Mulțumim telespectatorilor pentru faptul că au fost de partea noastră într-un număr foarte mare, confirmând faptul că noi eram cea mai buna trupă, dar virușii au intervenit însă și au tulburat bine apele de natură să nu beneficiem pe scenă de backing vocal și nici de coregrafie sau dansatori asemenea celorlalte grupuri și concurenți, coregrafia la toate melodiile realizându-le singuri, iar mixajul show-ului live (instrumentație, vocea I-a, vocea II-a) fiind disproporționat și neliniar. Nu eram noi mai buni decât Ovi și Paula Seling sau decât Ricky Martin si Christina Aguilera să ne permitem să interpretăm melodia fară baking vocal. Deja nu mai conta că și flăcărilor li s-a tăiat gazul. Iar dacă limpezimea transparenței X Factor e în dubii la ea acasa în Anglia, era de așteptat să se potrivească mănușă pe plaiurile mioritice, nu-i așa?

Aceasta s-ar putea numi “răzbunarea calculatoarelor” pe lângă care răzbunarea lui Cheloo e puţin mai acrişoară decât "pupe dulce mama pe ei". Ce nu au înțeles însă unii este că juratul Cheloo a declarat: >, adică nu votați duplicitatea! Sau poate sugera „B2xstronger” indiferent care ar fi fost intenția juratului, unii au înțeles din păcate invers, să nu voteze grupul “To Be” (2B), și aceasta confuzie absolut neintenționată ne-a adus l-a rândul ei deservicii. “Nu contează cine votează, ci contează cine numără voturile”, mai zice Cheloo. Dar noi știm că voturile sunt numărate de soft. Notați însă că nici chiar cel care a făcut apel la public să nu ne voteze, nici Cheloo, nu putea digera o astfel de eliminare negând prin gestica sistemul de votare al formatului ermetic, nontransparent şi contestabil căruia domnul Dan Bitman i-a declarat război total abia după ce i-a eliminat 2 băieți buni, dintre care pe Raduly Botond fără drept de apel.

Am beneficiat în schimb de un răsfăț total în procesul de înfrumusețare și de schimbare a look-ului în care am descoperit că, deși sunt natural blondă, părul întins și ușor platinat mă prinde bine.

Trebuie spus că melodia “Playing with Fire” am interpretat-o cu amigdalele infectate. Nici a doua zi, luni, și nici mai târziu, joi, medicii nu mi-au prescris un tratament antibiotic deoarece laringoscopia releva corzile vocale neafectate, radiografii etc. Așadar, îmi cer scuze, interpretarea mea nu a fost la parametrii maximi deoarece în ultima reprezentație 2B aveam deja frisoane îngrozitoare și scena se învârtea cu mine, după 10 zile de la îmbolnăvire. Da, ar fi trebuit să am mai multă grijă de mine însă aveam posibilități limitate să o fac. Probabil din cauza infecției aveam și hipersensibilitate la percepția intensității sunetelor, sau nu știu, dar nu mă mai auzeam în monitoare, drept pentru care am cerut căști in-ear, staff-ul tehnic găsind o soluție în ultima clipă după ce am avut o discuție cu Loreen, o fată foarte drăguță care este mult mai dezinvoltă decât am perceput-o la Eurovision, și care mi-a spus ca ea are propriile căști și că astfel de probleme întâmpină marea majoritate a interpreților vocali de pretutindeni.

Muzical, geografic și aritmetic e greu de înțeles pentru mine de ce grupurile sunt slab cotate, deoarece cei trei membrii ai grupurilor rămase ar avea teoretic șansa să fie de 3 ori mai mult votați. De aceea colegilor noștri ramași în concurs, Nord X și Red, din mica experiență acumulată îmi permit să le sugerez următoarea strategie, convinsă fiind că sunt mai flexibili decât a fost 2B :). Propun grupurilor să fie reprezentate vocal de un singur interpret căruia i se potrivește cel mai bine melodia, iar ceilalți doi membrii, cu precizie de ceasornic, dar cu vocea depărtată de microfon, să susțină lead-ul. Faptul de a avea fiecare membru momentul său solo în opinia mea, diluează valoarea grupului. Recunoașteți un lider de grup responsabil și nu permiteți altcuiva să vă impună evoluția pe scenă, ci fiţi inventivi și creativi. Merg mai departe chiar sugerând să faceți o vedetă în cadrul grupului, dansaţi în jurul ei, ridicați-o pe brațe, atrageți atenția asupra voastră prin intermediul ei. Cereți backing vocal, care niciodată nu este considerat membru al grupului. Astfel cred că veți putea echilibra balanța îndreptată acum spre concurenții solo și apoi înclina spre voi prin armonie vocală și dansantă. Consider că în acest sezon grupurile au funcționat la nivel de avarie.

Mulțumim foarte mult Delia că ai pus suflet în scurta noastră colaborare. Ai fost cel mai imparțial, mai obiectiv și mai elegant jurat cu toți concurenții (pâna la incidentul justificat sufletește „Station 4”). Ești o doamnă cu mult, mult bun simț. Noi, toți cei care te-am avut mentor am simțit aceasta, cât și cei care erau în celelalte echipe și sperăm că în viitor se vor ivi ocazii de colaborare muzicală la fel de frumoase.

2B continued,

Bernice

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5