23 de cadre didactice din judeţ au absolvit cursurile de economie circulară, prin Europe Direct şi Casa Corpului Didactic

Nu mai puţin de 23 de cadre didactice din judeţul nostru au primit certificatele de absolvire a unui program de formare în urma căruia au dobândit competențe în domeniul economiei circulare și şi-au însușit instrumente educaționale care vor fi aplicate în cadrul activităților educative.

Programul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, prin Centrul de Informare Europe Direct Bistrița în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud, în perioada 11-26 februarie 2020, formatori pentru cei le 23  de profesori, de la toate disciplinele, fiind Monica Mureşan – secretar general CCI BN/manager Centrul de Informare Europe Direct Bistriţa şi Paul Negrea de la CCI BN.

„Una dintre politicile importante ale noii Comisii Europene este legată de mediu şi avem acest pact ecologic european şi care va veni cu strategii la nivelul fiecărui stat membru. Sunt foarte sigură că inclusiv Ministerul Educaţiei Naţionale, în următoarea etapă, va solicita şcolilor să facă ceva în acest domeniu, fiind foarte importantă utilizarea înţeleaptă a resurselor. Dvs. veţi fi pregătiţi să faceţi faţă acestei provocări pe care o veţi avea, iar „preţul” pe care-l veţi plăti este că va trebui să ne ajutaţi în campania pe care o avem în şcoli pentru că ţinta nu aţi fost dvs., ci elevii. Vrem să ajungem la elevi şi să-i învăţăm ce înseamnă să recicleze, să reutilizeze, să repare, lucruri care ne-au ieşit din vocabular, pentru că totdeauna vrem lucruri noi”, le-a spus Monica Mureşan dascălilor absolvenţi.

        Reprezentantul Casei Corpului Didactic Bistriţa-Năsăud le-a dat adeverinţe prin care să se ateste participarea la acest curs din oferta instituţiei, un program similar fiind programat în luna septembrie.

 Scopul organizării activităților educative de către cadrele didactice este acela de a crește nivelul de conștientizare al elevilor cu privire la valorile Uniunii Europene și de a contribui la o trecere mai lină a generațiilor viitoare de la o economie industrială, la o economie a viitorului.

 

 

 

Comentarii

05/03/20 08:05
cititor

Adica ... daca-s 3... " io-ti dau tzie... tu-i dai lui... si el iti da iara inapoi tie... " ca fiecare dintre voi ar dori " sa faca hal'lalt " ... ! Ca.cam asa.... ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5