2019, an bogat în acţiuni culturale, la Năsăud

În aceste zile se schiţează agenda Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud pe anul 2019. Primarul Mircea Romocea ne-a declarat că este prima dată când această instituţie culturală este, la finele anului, pe plus financiar, cu excedent, ceea ce denotă un management profesionist.
Edilul va susţine proiectele directorului Ionuţ Nistor, despre care spune că este un tânăr foarte serios, cu dorinţa de a organiza evenimente culturale frumoase în Oraşul Academicienilor.
După ce la Năsăud s-a trecut în Noul An în centrul oraşului, pe acorduri muzicale, cu bolta luminată de focurile de artificii, de Ziua Culturii Naţionale a fost cinstit şi Mihai Eminescu, în oraşul poetei Veronica Micle, muza celui mai mare scriitor al neamului, în parteneriat cu ASTRA. Reamintim faptul că Mihai Eminescu şi Veronica Micle străjuiesc în faţa Casei de Cultură prin două busturi unde, de altfel, şi de această dată au fost depuse coroane de flori.
Concertele de muzică simfonică, folk, rock, stagiunea teatrală vor fi prezente şi anul acesta la Năsăud. Dintre evenimente amintim spectacolul dedicat Zilei Unirii Principatelor – 24 ianuarie, Sărbătoarea dragostei – Dragobetele – 24 februarie, Spectacolul de 8 Martie, Gala Femeilor Solidare – 10 martie (în colaborare cu Iulia Dragu), Maialul elevilor năsăudeni din luna mai, spectacolul Cenaclului „Flacăra” din luna noiembrie, marcarea Zilei Naţionale, Târgul de Crăciun şi multe alte evenimente.
Cu siguranţă, evenimentul anului va fi „Zilele oraşului Năsăud”, programat de Ispas, în 6 şi 7 iunie, edilul declarându-ne că pe scena amplasată în centrul oraşului urmând să fie o gală a folclorului românesc, în prima zi, iar a doua zi un spectacol dedicat tinerilor. „Mulţumesc tuturor năsăudenilor care întotdeauna răspund pozitiv la evenimentele noastre, dovedindu-ne că sunt alături de actele culturale, edilului oraşului nostru, Mircea Romocea, şi consilierilor locali care susţin proiectele noastre şi sunt convins că în 2019 vom bucura sufletul năsăudenilor cu foarte multe momente memorabile”, ne-a declarat directorul Ionuţ Nistor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]