2015 vine cu proiecte şi obiective în comuna Lunca Ilvei

Un proiect cu fonduri europene este cel pe care lucrăm în acest moment, un proiect cu finalitate în 2015. Este vorba de amenajări de maluri pe pâraie necadastrate. Este un proiect binevenit în zona respectivă, pentru că sunt două pâraie care de fiecare dată când au fost precipitaţii care depăşesc cota normală fac probleme gospodăriilor oamenilor, spune primarul comunei Lunca ilvei, Flaviu Lupşan, vorbind despre obiectivele administrative pe 2015.

Finalizarea Centrului de Informare Turistică pe Natura Sit 2000, amenajarea zonei unde sunt construite blocurile ANL sunt alte obiective pe care edilul comunei Lunca Ilvei le are în vedere în perioada următoare.

"Pe lângă Centrul de Informare turistică pe Măsura 313, mai avem un Centru de Informare Turistică pe Natura Sit 2000, pentru că noi deţinem şi o suprafaţă de 165 de hectare în ariile protejate. Este la limita localităţii, exact în mijlocul ariei protejate. Pe bugetul local, s-a lucrat la amenajarea zonei unde sunt blocurile ANL, creşa. Ne-a fost greu, pentru că a trebuit să stabilizăm terenul respectiv, să lucrăm în condiţii foarte greoaie. Este vorba de imobilele care s-au făcut acolo, două blocuri ANL, creşa, sală de sport. Iar amenajarea platformei a trebuit să o începem din bugetul local cu forţe proprii, însemnând apă, canal, amenajări drumuri de acces, parcări, implicit curent electric ş.a.m.d. Creşa, deja funcţionează, sala de sport, la fel. Ce am mai făcut, probabil un lucru unicat în România, am preluat agentul termic de la fabrica din localitate SC Silvania şi printr-un schimbător de căldură am asigurat agentul termic pentru toate cele patru imobile. Este un lucru extraordinar”, a precizat primarul Flaviu Lupşan.

 

....................................................................

Din respect pentru cititorii noştri, care dau zilnic 1 leu pe ziar, acest material poate fi citit integral numai în ediţia tipărită. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5