În 2011, peste 13.000 de paşapoarte eliberate la Bistriţa

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple a eliberat, anul trecut, peste 13.000 de paşapoarte electronice şi temporare, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, Ioan Iacob, şeful acestui serviciu din cadrul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud.

„A fost un an destul de încărcat, cu destul de multe solicitări din partea cetăţenilor. La numărul de cereri înregistrate, am constatat o creştere cu 14% faţă de anul trecut. În 2011, au fost primite 13.771 cereri pentru eliberarea paşapoartelor, termenul de eliberare fiind de două ore pentru paşapoartele temporare şi 14 zile pentru paşapoartele electronice”, a precizat şeful de la Paşapoarte. În perioada următoare, eliberarea paşapoartelor simple electronice ar putea fi redusă la doar 10 zile, a adăugat Ioan Iacob.

Anul trecut, au fost aplicate 173 de sancţiuni contravenţionale la regimul paşapoartelor, în 492 de situaţii a fost „implementată” interdicţia de părăsire a ţării, ca urmare a măsurilor impuse de magistraţi, iar 72 de paşapoarte au fost retrase.

Din luna mai, Serviciul Paşapoarte Bistriţa va avea un punct mobil la Borşa

Ioan Iacob a declarat, în cadrul conferinţei de presă, că din luna mai, serviciul pe care în coordonează va deschide un punct mobil de lucru la Borşa, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor din judeţul Maramureş, dar şi al colegilor de la instituţia similară din Baia Mare.

„În luna august am înregistrat un aflux din partea unor persoane cu domiciliul în Maramureş. Astfel, am primit peste 700 de cereri în luna august, din partea acestor persoane. Legislaţia permite fiecărei persoane din ţara noastră să solicite documentul de călătorie de la orice serviciu din ţară. Având în vedere acest aflux, în urma analizei avute la nivelul conducerii Direcţiei de Paşapoarte şi a Instituţiei Prefectului, am demarat acţiunea astfel încât, începând cu luna mai, vom deschide la Borşa un punct mobil de primire a cererilor pentru eliberarea de paşapoarte, urmând ca lucrători de la serviciul nostru să se deplaseze în acea locaţie o dată sau de două ori pe săptămână, funcţie de solicitări”, a justificat acest demers şeful de la Paşapoarte.

Ioan Iacob a adăugat că în zona Borşa – Vişeu-Moisei, peste 55% din populaţie lucrează în Italia, iar luna august, fiind una de concedii, determină creşterea numărului de persoane care se întorc în ţară şi care vor să îşi rezolve şi …problema cu paşaportul. Bistriţa este preferată de maramureşeni din cauza distanţei mai mici cu 60 km faţă de o deplasare la Baia Mare, dar, foarte probabil, şi pentru operativitatea bistriţenilor. La punctul mobil de lucru de la Borşa, vor fi eliberate doar paşapoarte electronice, aparaturi fiind deja pregătită, iar spaţiul urmând să fie pus la dispoziţie de către autorităţile locale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5