Municipiul Bistriţa,

În 2009, primul lot de 9 blocuri de locuinţe sociale

Referitor la construcţia de blocuri de locuinţe cu destinaţia de „locuinţe sociale” – pentru care studiul de fezabilitate va fi supus aprobării Consiliului Local, în şedinţa din 27 noiembrie – primarul Ovidiu Creţu a informat că lucrările la primul lot de 9 blocuri, prevăzut în cartierul Viişoara, vor începe în anul viitor, încât la sfârşitul anului să fie date în folosinţă. Şi următorul lot va fi tot de 9 blocuri, iar finanţarea va fi la nivelul sumei de 10 milioane euro, din fondurile bugetului local şi din alte fonduri legal constituite cu această destinaţie.

„SIRC” vrea să desfiinţeze birocraţia!

Un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de Consiliu Local are ca obiectiv crearea unui „Sistem Informatic de Relaţionare Comunitară (SIRC) la nivelul Primăriei municipiului Bistriţa. Implementarea proiectului vizează eficientizarea managementului documentelor, a fluxurilor de lucru şi a comunicării cu cetăţenii, instituţiile şi mediul de afaceri – motivează primarul Ovidiu Creţu, în calitate de iniţiator al acestui proiect de hotărâre.

Proiectul va fi depus, până în 28 noiembrie, la Ministerul Comunicaţiilor, pentru solicitarea finanţării prin Programul Operaţional Sectorial (POS).

Proiectul are o componentă publică şi de informare care va asigura accesul rapid al cetăţenilor la serviciile electronice on-line ale administraţiei publice locale – se arată în expunerea primarului.

Deocamdată, o asemenea viziune nu poate fi decât salutară. Rămâne ca bistriţenii să se convingă de eficientizarea… comunicării şi urgentarea eliberării documentelor solicitate administraţiei.

Raport la 100 de zile

În prag de alegeri parlamentare, primarul Ovidiu Creţu vine cu un „Raport la 100 de zile după preluarea mandatului de primar al Bistriţei”, în care trece „în revistă” activităţile întreprinse în perioada 1 iulie – 15 noiembrie 2008 de direcţiile aflate în subordinea primarului. Obiective de investiţii finalizate, precum: amenajare, modernizare şi consolidare străzi, trotuare, parcări. Începere lucrări deviere Linia electrică aeriană – zona Groapa de gunoi şi reabilitare Cămin persoane vârstnice.

Obiective de investiţii pentru care se execută în prezent studiile necesare, documentaţii. Între acestea, modernizare şi consolidare a 26 străzi în municipiu – etapa a II-a. Lucrări executate de Direcţia de Administrare a Domeniului Public (DADP). Subiecte asupra cărora vom avea posibilitatea de a reveni mai în amănunt.

Noi iniţiative, la concurenţă!…

Referindu-se la proiectul de hotărâre iniţiat de grupul consilierilor PD-L, privind acordarea unor gratuităţi pe mijloacele de transport în comun a persoanelor vârstnice şi pensionarilor domiciliaţi în municipiu, primarul spune că are în pregătire un proiect de hotărâre prin care respectivii operatori să doteze mijlocul de transport cu cititor de carduri.

O modalitate mai eficientă, care va exclude procedura greoaie şi păguboasă actuală (cu bilete de călătorie) şi, totodată, va da satisfacţie şi altor categorii – elevi, studenţi.

Nici proiectul de hotărâre privind reducerea taxelor şi impozitelor locale aprobate pe 2009, nu este în viziunea primarului Ovidiu Creţu, care are în vedere o strategie de încurajare a menţinerii şi extinderii spaţiilor verzi. În „contrapartidă” oferind proprietarilor de terenuri – spaţii verzi, o reducere a impozitului pe respectivele terenuri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5