18 decembrie 2014: dezbatere publică privind amenajarea şi modernizarea Pieţei Centrale

Primăria municipiului Bistriţa anunţă organizarea dezbaterii publice privind „Amenajarea şi modernizarea Pieţei Centrale – Municipiul Bistriţa”.

Documentaţia aferentă poate fi consultată la sediul primăriei precum şi pe site-ul instituţiei: www.primariabistrita.ro.
Dezbaterea va avea loc joi, 18 decembrie, începând cu ora 12.00, în sala mare de şedinţe a Primăriei municipiului Bistriţa - Piaţa Centrală nr. 6.

Comentarii

03/12/14 12:07
Cetatean din Bi...

Bine ar fi redeschis traficul rutier in aceasta zona, cu sens unic, "in sus"... pe Nicolae Titulescu-Centru-(CA Rosii)- Gl. Grigore Balan si in "jos", Piatza P.Rares-Dornei-Liviu Revreanu... cu autovehicule de mic tonaj, adica de sub 1,5 tone.
Pentru agrement, exista Parcul Municipal, care este suficient , ca si asa, strazile deja sunt arhipline de autovehicule si efectiv nu mai incap pe "drum"... cata aglomeratie este pe Republici, Garii si Decebal .
Oricum, "Centrul" nu-i reprezinta pe toti bistritenii... si zona "pietonala"... nu este decat un loc permanent de joaca si promenada pentru "coloratii bistritei"... Vezi doar ici... colo... cate un "trecator" ( necolorat ) ... si nimic mai mult .
In zona Parcului Municipal, intre Sala Polivalenta si Podul Budacului, exista spatiu suficient, pentru o zona moderna de agrement, pentru toti bistritenii... ! Nu inteleg de ce se tine cu dintii de aceasta zona sa ramana "pietonala" !!!

03/12/14 13:25
Vizitator

Solutia de sistematizare a Pietei Centrale prevede prea multe betoane si prea putina vegetatie. In fond Piata Centrala nu trebuie transformata in zona pietonala, fiinca a fost si este o zona pietonala. Sistematizarea Pietei Centrale este insa posibila si necesara. Pentru asta nu e nevoie sa fie sacrificat parculetul din Piata Centrala cu Biserica Evanghelica in centru, care confera nota de personalitate si identitate a orasului. Sistematizarea isi propune sa accentueze functia de socializare. Pentru asta nu trebuie sa tai pomii si sa desfiintezi peluzele inierbate, inlocuindu-le cu placi de beton. Nimeni nu vine de nebun sa „socializeze” in plina vara in bataia soarelui pe o placa de beton fara vegetatie, datatoare de umbra binefacatoare. O zona pietonala nu inseamna numai betoane, fara pic de verdeata. Cat priveste lipsa de vizibiltate catre ansamblul Sugalete aceasta se poate realiza mult mai simplu prin eliminarea “Cortului de Cultura” cat si a scenei amplasate exact in mijlocul drumului. Acestea simpla operatie ar inlatura senzatia de inghesuiala si ar oferi un plus de vizibilitate si perspectiva asupra zonei perimetrale a pietei.

03/12/14 14:08
BALAN MARIUS PE...

Rondoul cu flori din imagine nu o sa-l mai vedeti. Sunt 104 copaci in piata si aproape toti vor fi taiati. Locurile care acuma sunt inierbate din jurul statuii ,nu vor mai exista. Va fi o piata mineralizata asa cum place d-lor de la urbanism, cu dale de piatra nu cu iarba, fara copaci ca sa se vada mai bine zidurile caselor, o reunificare spatiala a zonei, de parca SUGALETELE ar fi pe o alta orbita. In concluzie, de ani de zile administratia incalca in mod repetat LEGEA 24 din 2007 a SPATIILOR VERZI, distrugand sute de mp de spatii verzi gata amenajate, facand parcari, montand anapoda pubele etc. Nu se opune PER modernizarii orasului atata timp cat spatiile verzi, natura inconjuratoare nu are de suferit. Cerem doar protectie pt. copaci si iarba. Latura cromatica ,naturala nu este bagata in seama si se cauta tot felul de scuze in vederea sacrificarii copacilor. Rugam ca cetatenii sa fie prezenti si sa spuna daca e bine sa renuntam la verde, in favoarea dalelor.

03/12/14 14:44
Vizitator

Piata Centrala ar trebui eliberata nu doar de Cortul de Cultura sau de scena metalica ci si de asa-zisa macheta de lemn a cetatii medievale, care este o porcarie de prost gust amplasata exact langa zidurile Bisericii Evanghelice. In locul acestei machete inutile ar trebui adus bustul lui Rebreanu care a fost aruncat peste gardul CNLR intrt-un loc obscur, ascuns privirii trecatorilor. Bustul lui Rebreanu, opera a sculptorului Romul Ladea, isi are locul firesc intr-un loc public precum, Piata Centrala si ar trebui amplasat, cu fata catre Pietonalul care-i poarta numele. Astfel, aceasta opera de for public ar ajunge intr-un loc de mare vizibilitate, pe viitoarea „Axa Artelor” care uneste Bulevardul Republicii cu Casa de Cultura.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5