10 mâncăruri thailandeze pe care trebuie să le încerci măcar o dată

Bucătăria asiatică este, pe cât de diferită de cea occidentală, pe atât de delicioasă. Iar partea cea mai bună este că, acum, nici nu trebuie să bați drumul până în Asia pentru a te bucura de ea. Tot mai multe restaurante de la noi oferă preparate tradiționale chinezești, thailandeze sau japoneze, la numai un click distanță. Acum poți comanda mancare thailandeză in Bucuresti foarte simplu. Dacă te-ai hotărât să explorezi această bucătărie fascinantă, trebuie să știi că multe dintre preparate sunt condimentate, așa că ar fi bine să comanzi pentru început versiunea mai puțin iute. Iată șapte feluri de mâncare cu specific thailandez pe care trebuie să le încerci.

  1. Noodle Soup - supa de tăiței



Așa cum îi spune și numele, această supă conține faimoșii tăiței de orez thailandezi. Baza supei poate fi de pui, porc, fructe de mare sau vegetariană. Dacă alegi varianta vegetariană, cere extra ciuperci. Vei avea parte de o supă excelentă.

2. Som Tam - salata de papaya verde

Acest preparat combină toate cele cinci gusturi: acrișor, iute, sărat, aromat și dulce. Este de fapt o salată de papaya verde, extrem de populară pe străzile din Thailanda, pentru că se consumă proaspătă și este ușor de preparat. Poate să conțină sos de pește fermentat sau ou.

3. Geng Kheaw Wan Gai - Pui cu Curry Verde



Curry-ul ocupă un loc de cinste în bucătăria asiatică, iar puiul cu curry verde este una dintre vedetele restaurantelor thailandeze. Atenție, însă, este foarte iute, pentru că pasta de curry este făcută din ardei iuți, vinete thailandeze și lapte de cocos. Dacă nu vrei să consumi pui, poți comanda curry cu vită sau legume.

4. Kao Phad - orez prăjit



Este un preparat faimos în Thailanda, foarte popular atât printre turiști cât și printre localnici. Orezul prăjit este adesea însoțit de carne de pui, creveți, crab sau vită, preparate cu usturoi, ceapă și un amestec special de condimente asiatic.



5. Pachețele de primăvară

Acest aperitiv este extrem de popular și constă în pachețele crocante, prăjite, care conțin legume sau carne. Sunt delicioase alături de un sos dulce acrișor. Le găsești în orice restaurant thailandez.

6. Tom Yum Goong - supă de creveți



Este o supă delicioasă al cărei ingredient principal îl reprezintă creveții. Este o supă clară, gătită cu lămâiță și fructe de mare și are un gust acrișor și iute. Așadar, dacă nu poți mânca foarte condimentat, ar fi bine să ceri varianta mai puțin iute, măcar pentru început.

7. Pad Thai - tăiței prăjiți

Tăițeii prăjiți la wok sunt serviți cu fructe de mare, pui sau legume, uneori și cu carne de porc. Acesta este un preparat mai puțin iute, mai degrabă dulce-acrișor, așa că poate fi un prim fel de mâncare thailandeză pe care să îl deguști atunci când abia te împrietenești cu această bucătărie.

8. Gai Med Ma Moung - Pui cu caju

Acest preparat constă în pui gătit la wok cu nuci caju și legume. Este un preparat extrem de condimentat așa ca îl poți încerca doar dacă ai deja puțin antrenament când vine vorba de mâncarea thailandeză.

9. Tom Ka - supă de cocos

Această supă fină de cocos se prepară cu ciuperci, țelină, galangal - un fel de ghimbir asiatic și lămâiță. Poate fi iute sau nu, poate conține chilli sau alt amestec de condimente asiatice, care îi dau o savoare deosebită.

10. Massaman Curry - curry musulman

Massaman înseamnă musulman, iar acest tip de curry este mai puțin iute decât celebrele curry-uri versi sau roșii thailandeze. Este făcut cu cartofi, alune, scorțișoară și nucșoară și chimen și este extrem de aromat.



Indiferent cu ce preparat thailandez alegi să începi, nu uita că bucătăria asiatică este plină de arome și foarte diferită de cea cu care suntem noi obișnuiți, așa că dacă primul fel nu ți-a fost pe plac nu trebuie să te descurajezi ci să continui să explorezi. Mâncarea thailandeză este atât de diversă încât e aproape imposibil să nu găsești ceva care să îți placă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]